Moje wspomnienia

Szanowni Państwo, Kochani

W roku bieżącym nasza Fundacja obchodzi 25 rocznicę swojej działalności. Rok naszego jubileuszu przypada w trudnym dla nas wszystkich czasie, niemniej jednak chcemy, by upłynął nam nie tylko pod znakiem podsumowywania, czy też planowania i wyznaczenia nowych celów Fundacji, ale był także czasem wspólnej radości i satysfakcji z dotychczasowych osiągnięć.

Osobiście, z ogromną satysfakcją wracam myślami do wspólnych inicjatyw podejmowanych na przestrzeni lat, wspólnych spotkań i działań. Mam nadzieję, że  przez te lata wspólnego bycia udało nam się stworzyć miejsce, z którego – wszyscy bez wyjątku – czerpiemy siłę i pozytywną energię na każdy kolejny dzień życia.

Czas rocznicowych obchodów to także dobry moment, by podzielić się refleksjami i swoimi wspomnieniami z fundacyjnego życia, z chwil spędzonych razem…, i o to Was kochani proszę.

Napiszcie, co z Waszej perspektywy dała Wam Fundacja, czym dla Was jest, czy spełniła Wasze oczekiwania i pokładane nadzieje, co udało się Wam z nami dokonać.

Wasze wspomnienia, refleksje i przemyślenia będą dla nas drogowskazem na przyszłość,  zostaną również uwzględnione w okolicznościowym folderze wydawanym z okazji tegorocznych obchodów oraz zamieszczone na stronie Fundacji.

Za Waszym pośrednictwem, zwracam się również z gorącą prośbą do naszych fundacyjnych dzieci i młodzieży, by także podzielili się swoimi wspomnieniami w formie pisemnej lub pracy plastycznej. Ich prace będą miłym akcentem naszych rocznicowych obchodów.

Ze względów organizacyjnych proszę o nadsyłanie Waszych wypowiedzi i prac do 30 czerwca br. bezpośrednio na adres Fundacji.

Prezes Zarządu Fundacji
mł. insp. w st. spocz. Irena Zając